Kastamonu Şeker Fabrikası
Türkşeker Kastamonu Şeker Fabrikası, Taşköprü yolu üzerinde 17. km‘de, 747 bin 950 m² arazi üzerinde kuruludur.
1957’de Adnan Menderes tarafından temeli atılan fabrika, 14 Ekim 1963 tarihinde günlük bin 200 ton pancar işleme kapasitesi ile üretime başlamıştır. Fabrika, 1985 yılında yapılan kapasite artırımıyla günlük 3 bin ton, daha sonraki iyileştirmelerle günlük 3 bin 600 ton pancar işleme kapasitesine ulaşmıştır.
Kastamonu Şeker Fabrikası’nda, 4 bölge şefliği (Merkez, Devrekâni, Taşköprü, Çankırı) aracılığıyla pancar ekimi ve tesellümü yapılmaktadır.
İlk kampanyasını yaptığı 1963 yılında 350 köyde 6 bin 50 çiftçi ile 19 bin 534 dekar alanda pancar yetiştiren Kastamonu Şeker Fabrikası, günümüzde günlük 3 bin 600 ton pancar işleme kapasitesine sahiptir. Yılda ortalama 120 gün şeker üretim faaliyetlerine devam eden fabrika, günde ortalama 450 ton, yılda ise ortalama 55 bin ton şeker üretmektedir.
Fabrika, “Helal Gıda” ve “Gıda Güvenlik Sistemi Sertifikasyonu FSSC 22000” belgelerine sahiptir.



